"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

3 Μαΐου 2024

ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχαν οι μαθητές μας στο Μεσολόγγι  ήταν η επίσκεψη  στους Messolonghi by Locals και στην λιμνοθάλασσα. Το “Messolonghi by Locals” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος «START: Create Cultural Change». Σκοπός του οργανισμού είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινότητα του Μεσολογγίου μέσω της συμμετοχικής χαρτογράφησης της πόλης με την μορφή πολιτιστικών διαδρομών αλλά και μέσα από την δημιουργία και προώθηση πολιτιστικών δράσεων. Οι δράσεις του οργανισμού αφορούν στην μελέτη, ανάδειξη και διαφύλαξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου και στην δημιουργία προγραμμάτων εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού.


  Αρχικά επισκεφτήκαμε το Local Hub, ένα πολύ προσεγμένο χώρο, όπου έμαθαν τα πάντα γι΄ αυτή τη δραστήρια ομάδα, αγόρασαν ντόπια ενθύμια και είδαν την έκθεση χαρακτικής! Στη λιμνοθάλασσα όλα ήταν εξαιρετικά οργανωμένα και πέρα από το φυσικό τοπίο που σε συνάρπαζε, η συνοδός-περιβαλλοντολόγος μας έδωσε  πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την βιοποικιλότητα, τα ψάρια και τα πουλιά που ζουν εκεί. Ήταν καταπληκτικό, ότι η παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο έλαβε χώρα σε παραδοσιακή πελάδα.
  Τα παιδιά αυτά αγαπούν τον τόπο τους και βρήκαν έναν αξιοθαύμαστο τρόπο να τον αναδείξουν! Πολλά συγχαρητήρια!
                                      Οι μαθητές της Α΄,Β΄,Γ΄τάξης και οι εκπαιδευτικοί τους
                                                                    Βρετανίδου Αμαλία
                                                                     Δημητρούκα Ζωή
                                                                     Ζερμιώτη Νικολέτα
                                                                         Καρφή Δώρα
                                                                       Πάνενα Γεωργία
                                                                       Παπακίτσου Παρασκευή
                                                                        Σαμαντάς Γεώργιος






























Δεν υπάρχουν σχόλια: