"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

3 Μαΐου 2024

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΡΓΚΕΝ ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ

Με αφορμή τη συλλεκτική έκδοση της πρώτης υπόθεσης της δημοφιλούς παιδικής σειράς βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» με τίτλο :Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στις 11 το πρωί Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων Μεταίχμιο μαθητές της Γ1 και Δ τάξης παρακολούθησαν ζωντανά στα γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, τον συγγραφέα της σειράς Γίργκεν Μπανσέρους, τον εικονογράφο Ραλφ Μπούτσκοβ και τη μεταφράστρια των βιβλίων Μαρία Αγγελίδου, και φυσικά τον ακαταμάχητο Κλουζ, όπου μας αποκάλυψαν όσα δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
 Επειδή είμαστε από τους μεγάλους θαυμαστές του ντετέκτιβ Κλουζ και δεν έχουμε αφήσει υπόθεση για υπόθεση αδιάβαστη, και μας αρέσουν τα μυστήρια και οι γρίφοι, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την εκδήλωση, αφού είχαμε έτσι την ευκαιρία να  συναντήσουμε τους δημιουργούς της αγαπημένης μας σειράς.


 Ο ντετέκτιβ Κλουζ δεν χρειάζεται συστάσεις! Είναι ο δημοφιλέστερος ήρωας παιδικών αστυνομικών βιβλίων, είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ όλων των εποχών που μπλέκεται διαρκώς σε νέες περιπέτειες και καλείται να εξιχνιάσει τα πιο δύσκολα μυστήρια. Και είναι τόσο καλός στη δουλειά του που μέχρι τώρα δεν του έχει ξεφύγει υπόθεση για υπόθεση. 100% επιτυχία σε 31 υποθέσεις δεν το λέτε και λίγο!






  Αυτό όμως που ίσως χρειάζεται συστάσεις είναι η πρώτη κλουζοπεριπέτεια, η Συνωμοσία της τσίχλας. Αυτή η υπόθεση αφορά προσωπικά τον Κλουζ: Γιατί εξαφανίζονται οι αγαπημένες του τσίχλες από το περίπτερο της Όλγας; Μήπως ο "Φίδης" έχει κάποια σχέση με τις απανωτές κλοπές; Ο μικρός ντετέκτιβ ακολουθεί τα ίχνη... και δεν αργεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση…..
 Πρόκειται για εκδήλωση που προάγει τη φιλαναγνωσία στο σχολείο μας και πλουτίζει με εμπειρίες τους μαθητές μας .
                                                Οι μαθητές της Γ΄1 και Δ ΄τάξης    και   οι εκπαιδευτικοί τους
                                                                                                                    Καρφή Δώρα
                                                                                                                Μπαμπούρη Νεκταρία


Δεν υπάρχουν σχόλια: