"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

7 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο <<Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία>> υπό την εποπτεία της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού σώματος σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την επωνυμία SAFEWATERSPORTS. Σκοπός και επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν, μέσω καλλιτεχνικής δημιουργίας, να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ζωγράφισαν όπως εκείνοι αντιλήφτηκαν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στο σκάφος, κατά την κολύμβηση, τις βουτιές, την προστασία από τον ήλιο, τα σκουπίδια , τους ναυαγοσώστες, την κατανάλωση φαγητού και ποτού στη θάλασσα κ.α. Επιπρόσθετα η ζωγραφιά περιλάμβανε και ένα μήνυμα σε μια φράση, το οποίο θα προσδιόριζε και το θέμα της εικόνας.

  Σημασία δεν θα έχει η βράβευση των διακριθέντων έργων αλλά η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό για  ένα τόσο σημαντικό θέμα, που σχετίζεται με την ασφάλεια των πολιτών της  χώρα μας στις ατέλειωτες παραλίες και θάλασσες ,που διαθέτει.

                         Οι μαθητές του Δημ. Σχ. Αστακού και οι εκπαιδευτικοί τους 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: