"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

21 Δεκεμβρίου 2023

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 η Β2 και Γ2 τάξη του Δημοτικού σχολείου Αστακού, επισκέφτηκε το βιβλιοπωλείο Βοοkbox της πόλης μας στα πλαίσια σχεδίων βιωματικών δράσεων, καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και ενίσχυση της εξωστρέφειας της Σχολικής Μονάδας μέσω επισκέψεων σε χώρους συνυφασμένους με το βιβλίο και γνωριμία με διάφορους επαγγελματίες .
  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο του βιβλιοπωλείου, ενημερώθηκαν τι πουλάει ένα βιβλιοπωλείο, ποια είναι τα είδη των βιβλίων και πως είναι κατανεμημένα στα ράφια, συζήτησαν και έκαναν διάλογο με τους ιδιοκτήτες, και παρακολούθησαν την αφήγηση παραμυθιού:<<Ο Καρυοθραύστης>>. Στο τέλος της επίσκεψης ψώνισαν και έγραψαν Χριστουγεννιάτικες ευχές για το δέντρο του Βιβλιοπωλείου και απόλαυσαν τα δωράκια που τους χάρισαν.
  Εν συνεχεία επισκέφτηκαν το Φωτογραφείο Make art studio,όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει: Στο φωτογραφικό τμήμα, εκτυπώσεις φωτογραφιών, φωτογραφίσεις για διαβατήρια και αστυνομικές ταυτότητες, εκτυπώσεις σε κούπες, καπέλα, μπλουζάκια, και ημερολόγια. Στο τμήμα εκδηλώσεων φωτογραφίσεις και βιντεοκάλυψη εκδηλώσεων γάμων και βαφτίσεων, γενεθλίων και κάθε είδους εκδηλώσεων.   Παράλληλα στο κατάστημα μπορεί κάποιος να βρει μεγάλη ποικιλία από φωτογραφικά είδη, album, κορνίζες και είδη δώρων κ.α.
 Στο τέλος αφού έγιναν για λίγο φωτογράφοι παρατηρώντας μέσα από επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, απόλαυσαν το κέρασμα, και φωτογραφήθηκαν.
   Μια διδακτική επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο μπορεί να γίνει αξέχαστη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Μια επίσκεψη σε φωτογραφείο μπορεί να γίνει ευχάριστη εμπειρία απεικόνισης μιας στιγμής και δημιουργία αναμνήσεων για τους μαθητές μας.
  Ευχαριστούμε για την ένθερμη υποδοχή, τις εκπλήξεις, τα δωράκια, το κέρασμα, το παραμύθι για την βιβλιοθήκη μας  και για την ομαδική φωτογραφία!!
                                          Οι μαθητές της Β2 και Γ2 τάξης
                                                και οι εκπαιδευτικοί τους
                                             Παπακίτσου Παρασκευή και
                                                     Σαμαντάς Γεώργιος













Δεν υπάρχουν σχόλια: