"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

21 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ GAEA ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 Οι μαθητές της Β2, Γ1, και Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της  GAEA, που βρίσκεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. λίγο έξω από την πόλη του Αγρίνιου.
  Ενημερώθηκαν για την ευρεία  γκάμα των προϊόντων της, που  αποτελείται αφενός από καινοτόμες συνταγές προστιθέμενης αξίας και αφετέρου από παραδοσιακά συστατικά όπως το ελαιόλαδο και οι ελιές.

  Ξεναγήθηκαν σε κτίριο του εργοστασίου που καλύπτει 6.500τμ και έχει 4 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής: Μια γραμμή εμφιάλωσης ελαιολάδου (6.000 μπουκάλια την ώρα),Μια γραμμή εμφιάλωσης ελιών (7.000 βάζα την ώρα),Μια γραμμή παραγωγής spreads και sauces (3.500 βάζα την ώρα)και μία γραμμή για την παραγωγή του καινοτόμου snack pack των ελιών (3.000 packs την ώρα).
  Αντιλήφθηκαν  ότι η  Gaea τρόφιμα είναι μία επιχείρηση με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και το σύνολο των  πωλήσεων της απευθύνεται στη διεθνή αγορά και τα προϊόντα της εξαπλώθηκαν διεθνώς: Στην Ευρώπη (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύπρος, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φιλανδία), την Ασία (Κίνα, Χονγκ Κονγκ), την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία.
 Τέλος έμαθαν και γεύτηκαν τα καινοτομικά προϊόντα της εταιρίας, που είναι: Ελιές Gaea σε Προστατευτική Ατμόσφαιρα, το 1ο πακέτο ελιάς σε Προστατευτική Ατμόσφαιρα στον κόσμο –ένα προϊόν 100% φυσικό, χωρίς καθόλου υγρά, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με την μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, στον κόσμο (3%). Η Gaea  διαφοροποίησε τη χρήση της ελιάς από ορεκτικό ή συστατικό μαγειρικής και  τη «μεταμόρφωσε» σε ένα υγιεινό σνακ.
  Γενικά οι μαθητές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, καλλιέργησαν  τη δημιουργική τους σκέψη και γνώρισαν πτυχές της επιχειρηματικότητας. Οι μαθητές ίσως ανακαλύψουν ιδιαίτερες κλίσεις τους και ταλέντα που έχουν και καλλιεργήσουν  κουλτούρα και ανάπτυξη ικανοτήτων.
  Το άνοιγμα  του σχολείου μας στην ευρύτερη κοινωνία, η εφαρμογή νέων πρακτικών και η επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα δημιουργούν προϋποθέσεις για δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας, συμβάλλοντας στο μετασχηματισμό του σχολείου σε κοινότητα μάθησης.
                             Οι μαθητές της Β΄2, Γ΄1, και Δ΄ τάξης του Δημ. Σχ. Αστακού
                                                                      και οι εκπαιδευτικοί τους
                                                                            Καρφή Δώρα
                                                                      Μπαμπούρη Νεκταρία    
                                                                       Παπακίτσου Παρασκευή


























Δεν υπάρχουν σχόλια: