"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

17 Νοεμβρίου 2023

Το Σχολείο μας στην παιδική σκηνή θεάτρου στο Αγρίνιο

 To Δημοτικό Σχολείο Αστακού παρακολούθησε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στην Παιδική του Σκηνή την παράσταση «ΜΠΛΕ» του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΕΓΡΙΝ. Μια πρωτότυπη παράσταση για τους μικρούς μας μαθητές. Ήταν μια εξαιρετική, εκπαιδευτική παράσταση. Η παράσταση «ΜΠΛΕ» μας έδειξε πώς είναι να ζούμε σε μία άχρωμη καθημερινότητα και μέσα από διάφορες καταστάσεις, τελικά, να μπορούμε να χρωματίζουμε τις ψυχές μας. Οι μικροί θεατές βίωσαν μία αλληλουχία συναισθημάτων γέλιου, χαράς, βαθιάς σκέψης, ανησυχίας, προβληματισμού, ψυχικής ανάτασης και συγκίνησης.
  Μέσα από το θέατρο καλλιεργείται η παιδεία, η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών διδάσκεται η φιλία, η ειλικρίνεια και η αλληλεγγύη αποτελώντας μια μορφή κοινωνίας. Επίσης οι μαθητές  βιώνουν τα συναισθήματα των χαρακτήρων, των ηθοποιών χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση τους, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση ασφάλειας. Γι΄ αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δυναμικής παρουσίας των μαθητών μας σε  θεατρικές παραστάσεις και σε προγράμματα που προωθούν την θεατρική αγωγή.
                                                      Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί
                                                    του Δημοτικού Σχολείου Αστακού










Δεν υπάρχουν σχόλια: