"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

6 Δεκεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες ημερίδες για την ψυχικη υγεία των μαθητών

Μερική αναδημοσίευση από ΞηρόμεροNews (ΦΩΤΟ: Make art)
       Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Ξηρομέρου, επιμορφωτική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση γονέων και φορέων της κοινότητας για το φαινόμενο του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ (BULLYING) και της βίας μεταξύ των μαθητών.
Υπεύθυνος Δράσης ο κ. Χατζηπέμπου Θεολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός - Κοιν. Λειτουργός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.
Το πρωί είχε προηγηθεί σχετική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς υπό τον συντονισμό της Σχολικής Συμβούλου της 9ης Περιφέρειας Π.Ε.

Τα κυριότερα προσδοκώμενα αποτελέσματα, από την ημερίδα, είναι η αύξηση γνώσεων για τα θέματα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού αλλά και των προβλημάτων ψυχικής υγείας των παιδιών και η αύξηση του επιπέδου κατανόησης του ομαδικού χαρακτήρα του φαινομένου.
       



Δεν υπάρχουν σχόλια: