"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

30 Μαΐου 2014

Επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω συνεντεύξεων (μέρος 6).


Στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα: «Επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω συνεντεύξεων», οι μαθητές της ΣΤ2 μαζί με τον δάσκαλο τους Σαμαντά Γεώργιο και συμμετέχοντες δασκάλους Παπακίτσου Παρασκευή και Σούλα Βασίλειο, πραγματοποιούν συνεντεύξεις με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Αστακό. Έτσι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά επαγγέλματα, να έρθουν σε επαφή, και να συζητήσουν με επαγγελματίες Αστακιώτες και να καταλάβουν τις δυσκολίες και ευκολίες που παρουσιάζουν τα επαγγέλματα. Λοιπόν…, μολύβι, χαρτί και ξεκινάμε!
Ο κ. Σπύρος Παύλου ερχόμενος να επισκευάσει τα κάγκελα του σχολείου μας δέχτηκε να του πάρουμε συνέντευξη για να μάθουμε για την δουλειά του. Είναι σιδηρουργός και ασχολείται με σιδηροκατασκευές εδώ και 38 χρόνια, από τα εννιά του χρόνια. Του αρέσει πολύ η δουλειά του και δεν το μετάνιωσε που ασχολήθηκε με αυτή. Παραδέχεται ότι είναι κουραστική και σκληρή η δουλειά του. Κατασκευάζει κάγκελα, πόρτες και παράθυρα ακόμη και μεταλλικά κτίρια. Θεωρεί τον εαυτό του καλό επαγγελματία και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Αστακού. Παλιά είχε περισσότερη δουλειά, ενώ τώρα όχι, λόγω κρίσης. Άμα έχει πολλή δουλειά παίρνει βοηθό. Στην περίπτωση αυτή θεωρεί πάντα απαραίτητη την παρουσία του μάστορα.





Στο χώρο υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί υπάρχουν κι άλλοι επαγγελματίες. Αυτός βέβαια δουλεύει κι εκτός Αστακού και δέχεται παραγγελίες ακόμη και από Αθήνα. Κυνηγάει όπου υπάρχει δουλειά και πηγαίνει όπου χρειαστεί. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στο σχολείο μας και για τις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμα του.

Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης
και ο δάσκαλος της τάξης Σαμαντάς Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: