"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

25 Απριλίου 2012

Nικητήριο το ελληνικό λογότυπο στο Comenius!

Οι δραστηριότητες του Σχολείου μας στο πρόγραμμα Comenius συνεχίζονται αμείωτα και είμαστε ήδη εν αναμονή των επισκεπτών από τις άλλες χώρες κάπου στα μέσα με τέλη Μάη. Οι εμπειρίες μαθητών και δασκάλων από τις μέχρι τώρα μετακινήσεις σε Ιταλία και Νορβηγία μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά εποικοδομητικές και χρήσιμες για το μέλλον. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία, η φροντίδα, η εκμετάλλευση και η κατανάλωση των καλλιεργειών έτσι ώστε η δυνατότητα αυτάρκειας να γίνει συνείδηση στους μαθητές. Ταυτόχρονα, να αποκομίσουν εμπειρίες μέσα από τις πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις και να καλλιεργήσουν την αγγλική γλώσσα.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού αποφασίστηκε να δημοσιεύονται οι δράσεις όλων των σχολείων σε ειδικό ιστολόγιο (θα το βρείτε κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Comenius" στην κορυφή της σελίδας) και να δημιουργηθεί ένα λογότυπο κατόπιν διαγωνισμού των μαθητών όλων των σχολείων που συμμετέχουν (για να δείτε όλες τις συμμετοχές, κλικ εδώ). Μετά από ψηφοφορία των μαθητών, αναδείχτηκε νικητήριο από όλα τα σχολεία το ελληνικό λογότυπο, το οποίο σχεδίασε η μαθήτρια της Ε΄ τάξης, Χαρά Πουλάκη. Το σχολείο λοιπόν συγχαίρει τη μαθήτρια και της εύχεται εις ανώτερα!

Το νικητήριο ελληνικό λογότυπο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: