"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

16 Ιουνίου 2010

Γιορτή λήξης διδακτικού έτους από τη Β΄2 και τη Δ΄ τάξη

Η σχολική χρονιά τελείωσε με άλλο ένα εορταστικό διήμερο. Αυτή τη φορά η ζέστη δεν επέτρεψε να οργανώσουμε τις εκδηλώσεις μας στην αυλή του σχολείου αλλά στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημαρχείου. Μετά το εκπληκτικό "Όνειρο του Σκιάχτρου" την Κυριακή, τη σκυτάλη έλαβαν τη Δευτέρα το απόγευμα με τη σειρά τρια ακόμη τμήματα:

Η Β΄2 με τη δασκάλα της Βούλα Παπακίτσου παρουσίασε ένα όμορφο θεατρικό με οικολογικά μηνύματα. Ο τίτλος "Τα καημένα τα παιδιά της φύσης!". Οι μικροί μαθητές σκόρπισαν το γέλιο στην αίθουσα με την παρουσία τους, τις κινήσεις τους και τα χαρούμενα πρόσωπά τους.


Η Δ'2 με το δάσκαλό της Δημήτρη Σεΐζη παρουσίασε ένα πολύ όμορφο θεατρικό με τίτλο "Ταξίδι στη Χώρα του Καλοκαιριού". Καλογραμμένο και προσεγμένο, είχε να κάνει με τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και πώς αυτές επηρρεάζουν τη διάθεσή και τη συμπεριφoρά τους. Είχε μέχρι και... εξωγήινους!


Η Δ'1 παρουσίασε μια παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο: "Ο Καραγκιόζης μάγειρας και το ξενοδοχείο". Οι μαθητές μεταμφιέστηκαν σε φιγούρες και έκαναν το κοινό να ξεκαρδιστεί στα γέλια, τόσο με τις απίθανες μεταμφιέσεις, όσο και με τους πάντα αστείους διαλόγους του Καραγκιόζη.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές της Στ΄ Ηρώ Λεγάτου και Δημήτρης Γεωργαλής που απήγγειλαν ένα ποίημα γραμμένο από την τάξη για να αποχαιρετίσουν το σχολείο, τους δασκάλους και όλο τον κόσμο που για μια ακόμη φορά κατέκλυσε την αίθουσα. 

Συγχαρητήρια σε όλους... και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: