"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

13 Απριλίου 2010

Η Εύα Πετροπούλου - Λιανού στον Αστακό

Την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 10:30 το πρωί θα επισκεφτεί το σχολείο μας η Εύα Πετροπούλου-Λιανού, συγγραφέας της "Κόρης της Σελήνης". Η συγγραφέας θα μιλήσει με τα παιδιά για το βιβλίο και για τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

                                                                           Info:
Τίτλος: Η Κόρη της Σελήνης
Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Εύα Πετροπούλου-Λιανού
Εικονογράφηση:Hristo Mavrev
Διαστάσεις:22X24
Σελίδες:80
Συνοδευτικό: AUDIO CD
Τιμή:17 ευρώ
ISBN: 978-960-98931-8-3

Η «Κόρη της Σελήνης», η πανέμορφη Πριγκιποπούλα Ξακουστή, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μοχθηρή μητριά της, τη νέα Βασίλισσα της Χώρας. Η μικρή Πριγκίπισσα, διωγμένη από το παλάτι με ύπουλο τρόπο, έρχεται για πρώτη φορά σ’ επαφή με τους κινδύνους του σκοτεινού δάσους, αλλά ανακαλύπτει και την φιλική πλευρά τους μιας και της μαθαίνουν πολλά αλλά και την βοηθούν να ανακαλύψει πώς να νικάει το φόβο της και να πορεύεται στη ζωή με καλοσύνη, αφού αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία.
Πράγματι, η «Κόρη της Σελήνης» ζει μια πολύ όμορφη ζωή σ΄ένα δεύτερο σπίτι , όπου μεγαλώνει τρυφερά, με αγάπη και καλοσύνη επισφραγίζοντας την επικράτηση του «καλού» .

Η συγγραφέας παρουσιάζει στο κείμενό της τη φωτεινή πλευρά της ζωής, χωρίς να παραγνωρίζει τους κινδύνους από τα ανθρώπινα πάθη. Φως και χρώμα γεμίζουν τις σελίδες του παραμυθιού, με την μικρή ηρωίδα να υπερπηδάει όλα τα εμπόδια με δύναμή την θέληςη, την πίστη , την απλότητα και την καλοσύνη. Είναι ένα κλασικό παραμύθι όπου στην αέναη πάλη του «καλού» με το «κακό», επικρατεί το πρώτο.
Η εικονογράφηση είναι αποκαλυπτική και «παραμυθένια», απολύτως ταιριαστή με την πλούσια πλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: