"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

17 Απριλίου 2010

Η "Κόρη της Σελήνης" σε Αστακό και Μύτικα.

Η "Κόρη της Σελήνης", το παραμύθι της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, παρουσιάστηκε και στο Σχολείο μας. Οι μαθητές άκουσαν την κ. Εύα να μιλά γι' αυτό, για το πώς χτίζεται βήμα-βήμα ένα παραμύθι, ποια είναι τα βασικά συστατικά του στοιχεία, οι ήρωες, οι τόποι, η πλοκή και πολλά άλλα.  Ενημέρωσε τους μαθητές ακόμη για το πώς μπορεί να εκδοθεί ένα βιβλίο. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι και γέμισαν τη συγγραφέα με ζωγραφιές. Η έλλειψη αίθουσας εκδηλώσεων την υποχρέωσε να μεταφέρεται από αίθουσα σε αίθουσα, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί μόνο τη Β΄, τη Γ΄ και τη Δ΄ τάξη. Η συγγραφέας είχε προηγουμένως επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα όπου μίλησε κι εκεί στα παιδιά. Από μέρους μας απευθύνουμε ένα μεγάλο διαδικτυακό "ευχαριστώ" στο Δημοτικό Σχολείο του Μύτικα, στο δ/ντη κ.Μπακογιώργο, στον πρόεδρο του ΣΓΚ κ.Καϋμενάκη και στους μαθητές που συμμετείχαν στη δραματοποίηση. Η αρωγή τους στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων κατέδειξε ότι όχι μόνο η συνεργασία των σχολείων μας όχι μόνο είναι εφικτή αλλά μπορεί να αποβεί απόλυτα εποικοδομητική.
Who is who: Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και εργάστηκε για μια δεκαετία περίπου ως δημοσιογράφος σε εφημερίδα του Παρισιού. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε στη γαλλική γλώσσα και έχει τίτλο "Geraldine et le lutin dy lac" (Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης) και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Fnac. Η "Κόρη της Σελήνης" είναι το δεύτερο παραμύθι της. Η ίδια αποποιείται τον όρο "συγγραφέας", προτιμώντας για τον εαυτό της τον όρο "παραμυθού". Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο βιβλίο της και στο μελλοντικό συγγραφικό της έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: