"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

20 Ιουνίου 2016

Τέλος της σχολικής χρονιάς με χρώματα και μουσικές

Η φετινή χρονιά έκλεισε με δύο ξεχωριστές γιορτές για το σχολείο μας. Το πρωί της Τρίτης 14/06/2016, έλαβε χώρα η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Αποχαιρετιστήριο λόγο εκφώνησαν ο δάσκαλος της τάξης Πέτρος Νταβέλος και ο διευθυντής του σχολείου. Ακολούθησε ολιγόλεπτο βίντεο από τις στιγμές των μαθητών από την Α΄ ως την ΣΤ΄ τάξη, δόθηκαν τα αναμνηστικά του σχολείου και του συλλόγου γονέων σε κάθε μαθητή, ενώ ο καθένας από τους αποφοιτούντες μοιράστηκε λίγα λόγια για την εμπειρία του στα έξι χρόνια του δημοτικού σχολείου. Στην τελετή βραβεύτηκαν και οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Φυσικής.
Το απόγευμα, το σχολείο υποδέχτηκε τις καλοκαιρινές διακοπές με τη μουσική (κατά κύριο λόγο) του Μάνου Χατζηδάκι και άλλων συνθετών. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι των τάξεων Α΄ και Β΄, Αναστασία Μαγκάκη, Γιώργος Σαμαντάς, Γεωργία  Πάνενα και Βούλα Παπακίτσου, με τη βοήθεια της δασκάλας της Μουσικής, Μίκας Δέδε και ομάδας κοριτσιών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης. Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς κινηματογραφικών και άλλων τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκι και η αίθουσα του δημαρχείου, κατάμεστη από κόσμο, γέμισε από όμορφες μουσικές και χορούς, σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό ντεκόρ γαλάζιου με λευκό. Με τον τρόπο αυτό μια ακόμη χρονιά έκλεισε με χαρούμενη διάθεση και οι μικροί μαθητές ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Δείτε πολλές φωτογραφίες (ευχαριστούμε τον καλό φίλο Νίκο Χολή και το Make Art)






































 

Την Τετάρτη 15/06/2016, τελευταία μέρα στο σχολείο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν τους δασκάλους και το σχολείο, ενώ έλαβαν και τους ελέγχους του γ΄ τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: