"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

5 Μαΐου 2015

Θέατρο και διαδραστικός κινηματογράφος στο σχολείο μας


Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, κατά τις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος, οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην αυλή του σχολείου μας την θεατρική παράσταση «Ο μαγικός αυλός» (μεταφορά του ομώνυμου έργου του Μότσαρτ) από την παιδική σκηνή του θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη», η οποία επισκέπτεται ξανά το σχολείο μας (πέρυσι οι μαθητές είχαν παρακολουθήσει το έργο «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων»). 
Το κόστος παρακολούθησης είναι 5€ κατά μαθητή.

2. Στις 22 Μαΐου 2015 (ημέρα Παρασκευή), οι μαθητές του σχολείου μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα στον χώρο του σχολείου κινηματογραφικές ταινίες από την ομάδα «Φωτόγραμμα» (http://www.fotograma.gr/el/). Οι ταινίες είναι διαδραστικές, δηλαδή οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι τι θα δουν. Συγκεκριμένα:
Οι τάξεις Α΄ και Β’ θα παρακολουθήσουν την ταινία «Μαθαίνω ν’ αγαπώ τον Άνθρωπο» (Τζένη Θεωνά, Ερμίρα Λέκκα), η οποία αφορά την αλληλοβοήθεια και τον αλληλοσεβασμό.
Οι τάξεις Γ΄ και Δ’ θα παρακολουθήσουν την ταινία «Αρχαία Ελλάδα» (Θέμις Μπαζάκα, Βασιλική Καρρά), όπου θα ταξιδέψουν στα μνημεία και τους χώρους του αρχαίου μας πολιτισμού.
Οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ’ θα παρακολουθήσουν την ταινία «Ελλάδα: χώρα ποιητών και συγγραφέων» (Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Γερονικολού, κ.α.), με θέμα την κουλτούρα του τόπου μας.
Το κόστος παρακολούθησης για κάθε μαθητή είναι 3 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: