"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος, "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν").

13 Μαΐου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΜε κίνητρο την παγκόσμια ημέρα των ζώων ,την ύπαρξη αδιευκρίνιστου αριθμού αδέσποτων και  δηλητηριασμένων δεσποζόμενων  ζώων οι μαθητές της ΣΤ΄ διερεύνησαν τις παραμέτρους του ζητήματος και επειδή τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας, ανταποκρίθηκαν στο δικαίωμα αυτό υλοποιώντας διάφορες δραστηριότητες:
·         Έφτιαξαν κολάζ :·         Ζωγράφισαν τα αγαπημένα τους τετράποδα :


·         Έγραψαν συνθήματα:


·         Ποιήματα, απόψεις και προβληματισμούς  για τα δικαιώματα μας απέναντι στα ζώα:
                           ΦΙΛΟΣ
                            ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ
                            Λ
                        Π ΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ
                            Κ
                             Α
                              Σ ΥΝΤΡΟΦΙΑ
                                                   Γ
                                                   ΑΦΟΣΟΙΩΣΗ
                                                   ΠΙΣΤΟΣ
                                                   Η            

       
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔEΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ:
Το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα επιδεικνύει πολλά για το επίπεδο πολιτισμού και της κουλτούρα μας γι’αυτό οι προτάσεις μας είναι οι παρακάτω:
·         Πάνω απ’όλα η υποχρέωση  του ιδιοκτήτη να τοποθετεί μεταλλική κονκάρδα σε εμφανές σημείου του περιλαίμιου του ζώου η οποία παρέχεται από τον κτηνίατρο κατά τον εμβολιασμό του και δη το αντιλυσσικό.
·         Ο Δήμος  να δημιουργήσει τράπεζα δεδομένων με τα στοιχεία των ιδιοκτητών σκύλων, ώστε να υπάρχει η  καταγραφή τους στον Δήμο και να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητά τους.
·         Επιπλέον καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία με σκοπό την ανάπτυξη μιας  άλλης κουλτούρας στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με την αντιμετώπιση  …..
·         Ο Δήμος  να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει και τους ενήλικους πολίτες(σεμινάρια, ενημερωτικές συζητήσεις….,διανομή έντυπου υλικού μέσω λογαριασμών ύδρευσης σε σχέση για συμβίωση με τα ζώα , τους κανόνες ευζωίας και  την αναγκαιότητα εμβολιασμού  των δεσποζόμενων ζώων.
·         Δεδομένου ότι μια από τις μεγαλύτερες πηγές αδέσποτων είναι τα ‘’ανεπιθύμητα’’ δεσποζόμενα ζώα, αλλά και οι ανεξέλεκτες γέννες των δεσποζόμενων ζώων ,επιβάλλεται εκστρατεία ενημέρωσης για τα υπέρ της στείρωσης .
·         Προτροπή των κατοίκων για τοποθέτηση μπολ νερού στα σπίτια και καταστήματα το καλοκαίρι.
·         Αφίσες του Δήμου για τη στείρωση, τη μη εγκατάλειψη και την δηλητηρίαση.
·         Δημιουργία εθελοντικής ομάδας για να καταγράψουν αδέσποτα ζώα στις διάφορες γειτονιές, σίτισης αδέσποτων ζώων, μεταφορά τους σε κτηνίατρο ,πρόσκληση προσφοράς προϊόντων, τροφών, φαρμάκων.
·         Φωτογράφιση και προώθηση της υιοθεσίας της μέσω  δημιουργίας δικτύου υιοθεσίας του δήμου.
Επομένως είναι απαραίτητο να γίνουν κινήσεις ευαισθητοποίησης και διαπαιδαγώγησης σε επίπεδο πολιτείας(αναβάθμιση νομοθετικού πλαισίου)και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (πρωτοβουλίες του δήμου).Για την καλύτερη συνύπαρξη όλων μας ,ζώων και μη.
Εάν εντοπίσετε αδέσποτο ζώο ή ένα ζώο που είναι άρρωστο, χτυπημένο ή γίνετε μάρτυρας κακοποίησης του καλέστε στα παρακάτω ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:
·         Greenpeace 2103840774-5 Αθήνα
·         Αχαϊκός σύλλογος για τη μέριμνα των ζώων 2610273648 Πάτρα
·         Ελληνική φιλοζωική εταιρεία 2102531977-2581391
·         Επιτροπή αδέσποτων ζώων Φιλοθέη 2106812031
·         Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών 22970-28367 Αίγινα
·         Κυνοφιλική ένωση Ιωαννίνων 2651029279 Γιάννενα
·         Κυνοφιλικός όμιλος Αχαϊας 2610331681-521542-336312 Πάτρα
·         Φίλοι της γάτας 2107258497 Αθήνα
 Στη μνήμη του γνωστού σκύλου και αγαπημένου  μας   φίλου  ‘’Ρότζη’’!!!και στη μνήμη τόσων…… ζώων που έχασαν τη ζωή τους στον Αστακό από ασυνείδητους πολίτες .Ας είναι οι τελευταίοι θάνατοι ζώων ..Ευαισθητοποίηση από όλους.!!
                        


 
                            


Δεν υπάρχουν σχόλια: