"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

1 Ιουνίου 2014

Εγγραφές για το Ολοήμερο Σχολείο 2014-15

Το σχολείο μας ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ολοήμερο Σχολείο για την περίοδο 2014-15. Για να εγγράψετε το παιδί σας στο Ολοήμερο Σχολείο χρειάζεται να καταθέσετε συμπληρωμένη την Αίτηση Εγγραφής, η οποία έχει ήδη μοιραστεί στους μαθητές αλλά μπορείτε να την προμηθευτείτε από το σχολείο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 20η Ιουνίου 2014.
Παρακαλούμε να έχετε καταθέσει την Αίτηση έγκαιρα, αν είναι δυνατόν μέχρι τις 13/06/2014, ημέρα λήξης των μαθημάτων, έτσι ώστε το σχολείο να προβεί έγκαιρα στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και με την αρχή του νέου διδακτικού έτους να υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που χρειαζόμαστε.


 Όπως αναφέρεται στην Φ.50/108/83787/Γ1 απόφαση του Υ.Παι.Θ., "Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης, μετά τις 20 Ιουνίου 2014, για εγγραφή μαθητή σε ολοήμερο τμήμα, αυτή πραγματοποιείται κατόπιν έγγραφης έγκρισης του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί".

Αγαπητοί γονείς, 
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου, επειδή:
1. Παρέχει υποστήριξη στους μαθητές που την έχουν ανάγκη.
2. Προσφέρει βοήθεια στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά για την επόμενη ημέρα.
3.Βοηθά τους γονείς που δουλεύουν μέχρι αργά, κρατώντας τα παιδιά στο σχολείο.
4. Αναδεικνύει νέα διδακτικά αντικείμενα, τα οποία ενδεχομένως να μην υφίστανται στο πρωινό πρόγραμμα ή να προσφέρονται ως ολιγόωρα.
5. Βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
6. Προσφέρει επιπλέον θέσεις εργασίας σε νέους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για την εξέλιξη του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου, εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: