"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

27 Νοεμβρίου 2013

Δημιουργία Xριστουγεννιάτικων καρτών από τους μαθητές του σχολείου μας.


Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αστακού θα ζωγραφίσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Οι ζωγραφιές θα γίνουν σε φύλλο Α4 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν νερομπογιές, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές και κηρομπογιές.
Οι ζωγραφιές θα παραδοθούν, όχι διπλωμένες, την Παρασκευή 29/11 στον υπεύθυνο μαθητή κάθε τμήματος όπως έχει οριστεί. Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν την βοήθεια των γονιών τους, να πάρουν ιδέες από βιβλία, παραμύθια, από το διαδίκτυο.
Στο πίσω μέρος, όταν τελειώσει η ζωγραφιά, με μολύβι θα γράψουμε το όνομα και το επίθετο μας.
Από κάθε τμήμα θα επιλεγεί από τους δασκάλους η καλύτερη για να σταλεί με e-mail στα δημοτικά σχολεία: Ουαλίας-Ysgol Ardal Gymunedol y Dderi, Lampeter, Νορβηγίας-Gjerstad Skole και Ιταλίας-1) Istituto Gomprensivo G. Carducci, Porto Azzuro, Elba, 2) Istituto Gomprensivo B. Sestini, Agliana, Italia, τα οποία υλοποιούν νέο κύκλο δράσεων Comenius στον οποίο συμμετέχουμε ως σιωπηροί εταίροι. Οι υπόλοιπες κάρτες θα χρησιμοποιηθούν στην γιορτή του σχολείου και θα μπουν σε ηλεκτρονικό άλμπουμ που θα αναρτηθεί στο blog του σχολείου μας.