"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος, "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν").

15 Μαΐου 2013

Κι ο κύκλος μεγαλώνει...

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Σε ελάχιστες ημέρες το σχολείο μας και ο Αστακός θα υποδεχτούν τις αποστολές των τεσσάρων σχολείων από τις τρεις χώρες (Ιταλία, Νορβηγία, Ουαλία) με τις οποίες συνεργάζεται εδώ και δύο χρόνια στα πλαίσια κοινών διακρατικών δράσεων. Ένας από τους στόχους της σύμπραξης αυτής -παράλληλα με τους παιδαγωγικούς/διδακτικούς στόχους- είναι το άνοιγμα του σχολείου μας ως εκπαιδευτικού ιδρύματος στην τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα η προώθηση του τόπου μας στο εξωτερικό. Η μέχρι τώρα εμπειρία μάς δίδαξε ότι για να έλθει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται καλή διάθεση και πανστρατιά δραστηριοποίησης. Οι γονείς των μαθητών, είτε μεμονωμένα είτε διαμέσου του επίσημου φορέα τους, επιδεικνύουν αξιοθαύμαστο ζήλο και δουλεύουν με το παραπάνω για να δείξει τόσο ο τόπος όσο και το σχολείο μας το καλό τους πρόσωπο. Δάσκαλοι και μαθητές επίσης προετοιμάζονται για την υποδοχή. 
Υπολογίζοντας πρόχειρα, με το τέλος της διετίας αυτό τον Ιούνιο, συνολικά θα έχουν μετακινηθεί από τον Αστακό περίπου 15 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί, ενώ στον Αστακό θα έχουν φιλοξενηθεί πάνω απο 25 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί -αριθμοί ομολογουμένως ενδιαφέροντες! Την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, το σχολείο μας θα φοράει τα καλά του για την τελική συνάντηση των χωρών και ο κύκλος θα μεγαλώσει κι άλλο για να χωρέσει στην αγκαλιά του όλους τους φίλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: