"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος, "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν").

21 Ιουνίου 2012

Διαδικτυακή Ασφάλεια

Έπειτα από την οριστική συγκέντρωση των δηλώσεων των γονέων/κηδεμόνων σχετικά με το αν επιτρέπουν ή όχι στους διαχειριστές του ιστολογίου να δημοσιεύουν φωτογραφίες των μαθητών από δραστηριότητες, το Σχολείο ανακοινώνει ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Ελαχιστοποιεί τη δημοσίευση φωτογραφιών στις απολύτως απαραίτητες.
2. Οι φωτογραφίες που θα δημοσιεύονται θα είναι όσο το δυνατόν ομαδικές και μακρινές.
3. Καλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να παρακολουθούν το ιστολόγιο και να μας ειδοποιήσουν αμέσως σε περίπτωση που γίνει  κάποιο λάθος, ώστε αυτό να διορθωθεί άμεσα.

Η παρούσα ανακοίνωση έχει ως σκοπό να ενημερώσει τους αναγνώστες του ιστολογίου σχετικά με ζητήματα ασφαλείας αλλά και να εφιστήσει την προσοχή τους στις διαδικτυακές δραστηριότητες των μαθητών. Το διαδίκτυο, εκτός από πηγή γνώσης και πληροφόρησης, αποτελεί επίσης εστία πολλαπλών κινδύνων: με τη συνεργασία όλων θα αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο στο μέγιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: