"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

7 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία)


Στις 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, η δασκάλα του τμήματος ένταξης Νικολάου Χριστίνα με τη βοήθεια της δασκάλας του Ε' 2 Παπανικολάου Ισμήνης πραγματοποίησαν στο σχολείο σχετικό αφιέρωμα.
Στις τάξεις Ε΄και Στ΄ προβλήθηκαν τα βίντεο « Σταθμεύω χωρίς να εμποδίζω» και η «Δύναμη της πίστης» ενώ στις μικρότερες τάξεις του σχολείου πραγματοποιήθηκε η αφήγηση του παραμυθιού «Η μάγισσα Αμπουλίνα», ένα παραμύθι με θέμα τα κινητικά προβλήματα. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα βίντεο είναι διαθέσιμα στα παρακάτω links:
*#160;

Δεν υπάρχουν σχόλια: