"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά!

Κάτω από δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και την Εκπαίδευση, η νέα διδακτική χρονιά ξεκίνησε και επίσημα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με την τέλεση του αγιασμού και την καθιερωμένη ενημέρωση. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για μας, μιας και από φέτος επαναλειτουργεί το διδακτήριο του Χοβολιού, μια λύση που αν και "σπάει" το σχολείο στα δύο, θα αποσυμφορήσει το κεντρικό κτίριο και θα δώσει περισσότερο χώρο σε όλους.
Ο πατήρ Δημήτριος τελεί τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπό το βλέμμα μαθητών, γονιών και δασκάλων.
Οι μαθητές του σχολείου παρακολουθούν υπομονετικά την τελετή κάτω από τον καυτό ήλιο και την ασφυκτική ζέστη.

Έπειτα από την καθιερωμένη θρησκευτική τελετή, ο διευθυντής του σχολείου μας Γιάννης Βασιλάκης ενημέρωσε εν συντομία τους μαθητές και τους γονείς ότι ήδη από αύριο θα υπάρχει στο σχολείο μας ένα σημαντικός αριθμός διδακτικών εγχειριδίων ενώ τα όποια κενά σε υλικό θα καλυφθούν αμέσως από κοινές πρωτοβουλίες του σχολείου και των γονέων. Επίσης, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα καλυφθούν και τα κενά του προσωπικού από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (υπάρχουν 4 κενά δασκάλων). Μετά την ενημέρωση του διευθυντή μας ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός της αντιδημαρχου Ξηρομέρου κας Κωνσταντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά, η οποία τόνισε ότι τα παιδιά πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην καθημερινή σχολική πρακτική προκειμένου να μορφωθούν και να επιβεβαιώσουν την πεποίθηση των δασκάλων τους ότι αποτελούν το λαμπρό μέλλον του τόπου μας. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί το άριστο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Γονέων και το Σύλλογο Διδασκόντων, η οποία έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: την ώρα που σε όλη την Ελλάδα σχολικές μονάδες συγχωνεύονται ή κλείνουν, στον Αστακό το σχολείο μεγαλώνει και παλιές σφραγισμένες αίθουσες ξαναδέχονται μαθητές. 
Η αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, κα Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά, απευθύνεται στους μαθητές.

Ευχάριστη νότα αποτελεί επίσης η νεά διακόσμηση των κτιρίων και του αύλειου χώρου, μια εικαστική παρέμβαση που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Σ.Γ.Κ. και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας Γιώργου Σαμαντά και Βούλας Παπακίτσου. Επίσης, ο εξοπλισμός του σχολείου μας ανανεώθηκε από τον Ο.Σ.Κ. και τα τμήματα θα εργαστούν σε καινούργια θρανία και έδρες.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις (κλικ για μεγέθυνση) έδωσαν ζωντάνια στον αύλειο χώρο.

Το πιο σπουδαίο γεγονός της σημερινής ημέρας ήταν αναμφίβολα η παρουσία των καινούργιων μαθητών της Α΄ τάξης, οι οποίοι κέρδισαν το χαμόγελο όλων μας και φυσικά τις ευχές μας για καλή σχολική χρονιά. Καλή αρχή ευχόμαστε και στους περσινούς μαθητές μας της Στ΄ τάξης, οι οποίοι θα παρακολουθούν από φέτος το πρόγραμμα της Α΄ Γυμνασίου. Όσον αφορά το προσωπικό και εν αναμονή των νέων στελεχών, καλωσορίζουμε στο σχολειό μας τη δασκάλα Θεοδώρα Καρφή και τον καθηγητή Φ.Α. Μάκη Μπότσιο, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα του θέση (διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Θυρρείου) στον επί χρόνια καθηγητή Φ.Α. του σχολείου μας, Σπύρο Καϋμενάκη, και ελπίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι εργάστηκαν εδώ και δεν κατάφεραν να επανέλθουν, να δουλέψουν υπό ακόμη καλύτερες συνθήκες.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: