"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

10 Απριλίου 2011

Ταξιδεύοντας με την 7η τέχνη

"Η ταινία μιας μέλισσας" μάγεψε τους μαθητές τους σχολείου μας που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου στο Χοβολιό. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε όλοι αυτή την πολύ όμορφη ταινία κινουμένων σχεδίων που μας ταξίδεψε στο κόσμο των μελισσών, μας έκανε να τις αγαπήσουμε και ίσως να δούμε τη ζωή τους από μια άλλη οπτική γωνία.

Μετά την ταινία, η κυρία Κατερίνα Γκούμα, δασκάλα και σύζυγος μελισσοκόμου, μίλησε στα παιδιά για τα αξιαγάπητα αυτά έντομα που προσφέρουν το μέλι τους στον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια, τους έδειξε φωτογραφικό υλικό, μια πραματική κυψέλη, μια αληθινή βασίλισσα, έναν κηφήνα και εργάτριες μέλισσσες καθώς και τη στολή του μελισσοκόμου, κι απάντησε στις ερωτήσεις τους. Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν κι έγραψαν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα είδαν κι άκουσαν.

Ευχόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον να έχουμε στο σχολείο μας μια μόνιμη αίθουσα προβολών για να μπορούν τα παιδιά να απολαμβάνουν συχνότερα ταινίες κάτι που απ' ό,τι φαίνεται πραγματικά τα ενθουσιάζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια: