"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

28 Νοεμβρίου 2010

Θεατρικό Εργαστήρι

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά τις συναντήσεις του κι ευελπιστεί να ανεβάσει και φέτος μια θεατρική παράσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μεγάλος αριθμός μαθητών έχει δείξει το ενδιαφέρον του κι αφιερώνει αρκετό απο τον ελεύθερό του χρόνο στις συναντήσεις αυτές. 
Σε πρώτη φάση  τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, τη θεατρική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια θα ασχοληθούν με το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά συνεργάζονται, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, δημιουργούν κι έρχονται σε επαφή με μια από τις πιο σημαντικές μορφές Τέχνης, το θέατρο. 
Ελπίζουμε το θεατρικό εργαστήρι να γίνει σιγά σιγά θεσμός,  η πολιτεία να στηρίξει την προσπάθεια με κάθε τρόπο κι ολοένα και περισσότερα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στις δραστηριότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: