"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

17 Νοεμβρίου 2010

Η Στ΄ τάξη τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τιμήθηκε σήμερα από το σχολείο μας η 37η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την όμορφη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάκης υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Δημήτρη Σεΐζη. «Κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της εξέγερση. Το καθήκον σήμερα είναι να σώσουμε τη χώρα από τις εξαρτήσεις, που υπάρχουν από την ξένη βοήθεια. Η σημερινή εξέγερση είναι εξέγερση συνειδήσεων και τρόπου ζωής. Η οργή που υπάρχει πρέπει να γίνει δημιουργική οργή. Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα και συναινέσεις», τόνισε στο μήνυμά της που διαβάστηκε στην αρχή, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στη συνέχεια, υπό καταρρακτώδη βροχή, αναγνώστηκε το Χρονικό της εξέγερσης εμπλουτισμένο από ποιήματα και τραγούδια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και δάσκαλο που με την προσπάθειά τους ξύπνησαν μνήμες και υπενθύμισαν σε όλους μας νοήματα πιο επίκαιρα από ποτέ.
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την έλλειψη βασικών υποδομών -και δη κτηριακών- εξαιτίας των οποίων μαθητές και δάσκαλοι στριμώχτηκαν στο υποστύλιο του ισογείου όρθιοι  υπό βροχή, για να τιμήσουν αυτούς που βροντοφώναξαν "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!".

Φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση:


Δεν υπάρχουν σχόλια: