"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

31 Μαΐου 2010

Η Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου στο σχολείο μας

Η συγγραφέας Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας. Οι μαθητές μας συζήτησαν μαζί της για τα βιβλία που διάβασαν, για το πώς γίνεται κανείς συγγραφέας, για τις ανησυχίες τους και για συγγραφικές εμπνεύσεις. Η κυρία Σακκά επισκέφθηκε την Γ΄, τη Δ΄, την Ε΄ και τη Στ΄ τάξη, οι οποίες είχαν ήδη διαβάσει κάποια βιβλία της. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συζήτηση και η συγγραφέας εκφράστηκε γι' αυτούς με τα καλύτερα λόγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια, ως μέλος της γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς και διατελέσασα πρόεδρος, ζήτησε να γνωρίσει τη συντακτική ομάδα του "Μπαμ!!!" και έτσι οι παλιοί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να μας επισκεφθούν κι αυτοί.
Who is who: Η Ναννίνα Σακκά - Νικολακοπούλου έχει τελειώσει την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Από το 1965 μέχρι σήμερα είναι δασκάλα στο Αρσάκειο και Διευθύντρια στο Δ΄ Τοσίτσιο Δημοτικό Σχολείο. Παραδίδει σεμινάρια σε δασκάλους με θέμα "Τα πρότυπα κείμενα της παιδικής λογοτεχνίας μέσω της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος" και οργανώνει αφιερώματα σε Έλληνες λογοτέχνες με τη συμμετοχή των μαθητών καθώς επίσης και πολλές εκδηλώσεις, τόσο για το βιβλίο όσο και εκθέσεις βιβλίου. Διασκευάζει για το θέατρο έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με σκοπό την προώθηση και διάδοση του παιδικού βιβλίου. Κύρια έργα της: "Από τη μυθολογία των λαών", "Μίλων ο Κροτωνιάτης".

Μαζί με την κυρία Σακκά-Νικολακοπούλου ήταν προγραμματισμένη και η επίσκεψη της κυρίας Σοφίας Μαντουβάλου, η οποία δυστυχώς ασθένησε και δεν κατάφερε να είναι μαζί μας. Της ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά. Η κυρία Σακκά πάντως, την αντικατέστησε επάξια. Πολλές ευχαριστίες επίσης στην κυρία Ελένη Πριοβόλου, η οποία βρίσκεται πάντα κοντά στο σχολείο μας και στον Αστακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: