"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

3 Δεκεμβρίου 2009

Για την ιστορία του σχολείου μας


Το σχολείο μας ξεκινά μια προσπάθεια να ψηφιοποιήσει το υλικό που έχει από παλιές εκδηλώσεις, γιορτές και άλλου είδους σχολικές δραστηριότητες. Δυστυχώς, το αρχείο είναι πενιχρό και περιλαμβάνει μόνο τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό ζητούμε από σας, τους αναγνώστες του ιστολογίου, παλιούς μαθητές (ή και εκπαιδευτικούς) του σχολείου να μας βοηθήσετε.

Σκανάρετε τη φωτογραφία και στείλτε τη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση dimastak@yahoo.gr .
Εαν είναι δυνατόν, σημειώστε ποιος τράβηξε τη φωτογραφία, ποιοι απεικονίζονται ή ο,τιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε.

Με τις φωτογραφίες αυτές σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα ή ένα ιστολόγιο στο οποίο θα δημοσιεύουμε αυτό το υλικό, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να το μοιραστούν και εμείς να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ηλεκτρονικό λεύκωμα με την ιστορία του σχολείου μας.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.


Φωτογραφία του σχολείου μας τραβηγμένη στις αρχές με μέσα της δεκαετίας του '60, φέρουσα τον τίτλο "Καραμούζειο Γυμνάσιο". Περιέχεται στην ολιγοσέλιδη έκδοση "Αστακός - Χοβολιό - Εχινάδες, με τις αύρες του Ιονίου" που εκδόθηκε στον Αστακό το 1966 και  την οποία υπογράφει ο καθηγητής θεολόγος Απόστολος Γ. Σπυρόπουλος.

Στο πρώτο κεφάλαιο "Ιστορία και φυσιογνωμία μιας κωμοπόλεως", αφού γίνεται αναφορά στο Γυμνάσιο και στον Γ. Καραμούζη, γράφει: "Παράπλευρα και αδερφικά η φιλότιμη προσπάθεια του διευθυντού σήμερα του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αστακού κ. Ιωάν. Φραίμη ύψωσε μεγαλόπρεπο το κτίριο της Δημοτικής Εκπαιδεύσεως που γεμίζει πάντοτε από τις πρόσχαρες παιδικές φωνές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: