"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

29 Οκτωβρίου 2009

Το σχολείο μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η σημαία μόλις έχει βγει και μπροστά σε απόλυτη σιγή παραδίδεται στη σημαιοφόρο.


Ο πολύ καλός καιρός που έκανε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του και να παρακολουθήσει τον επετειακό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ήταν το χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας. Μια γαλανόλευκη μαθητική θάλασσα πλημμύρισε το σχολείο νωρίς το πρωί, όπου και παραδόθηκε η Σημαία μας τελετουργικά στη Σημαιοφόρο και στους Παραστάτες της. Κατόπιν, το σχολείο παρακολούθησε τη δοξολογία στον γειτονικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παρουσία όλων των σχολείων της κωμόπολης και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας. Η δασκάλα του σχολείου μας, Αρχοντούλα Νικολακοπούλου ,εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια, κατατέθηκαν τα Στεφάνια Τιμής στο Ηρώον της Πλατείας, ανάμεσα στα οποία ήταν φυσικά και το δικό μας. Η παρέλαση έλαβε χώρα αμέσως μετά και οι μαθητές μας παρήλασαν με άψογο βήμα και σχηματισμό.
Η παραλία του Αστακού γέμισε με κόσμο που θέλησε να απολαύσει τη λιακάδα. Το σχολείο μας εκφράζει δημόσια τα συγχαρητήριά του στους μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο στην παρέλαση του τόπου μας και εύχεται παρόμοια εμφάνιση και το Μάρτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: