"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

26 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικη πίτα και... βραβεία!


 
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δόθηκε τόσο επίσημος χαρακτήρας στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο παράρτημα του Χοβολιού. Παρόντες ήταν αρκετοί γονείς και μαθητές καθώς και ο πατήρ Δημήτριος Τέγας που τέλεσε την ακολουθία κοπής. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι μαθητές της περσινής (2008-2009) Στ΄1 τάξης, οι οποίοι έφεραν στο σχολείο την πανελλήνια διάκριση με το μαθητικό τους έντυπο.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΓΚ, κ.Λεωνίδας Καραγεώργος, ο οποίος μίλησε για την απουσία της πολιτείας από την εκδήλωση, για τη σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας του παραρτήματος και για τη δράση του ΣΓΚ. Τη σκυτάλη ανέλαβε η διευθύντρια του σχολείου μας κα Μαρία Ζαβιτσάνου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη διάκριση των μαθητών. Στη συνέχεια, ο δάσκαλος των μαθητών, κ. Βασίλης Ζαγκότας, έκανε μια μικρή αναδρομή στην έκδοση της εφημερίδας, ευχαρίστησε γονείς και μαθητές που στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών και παρουσίασε έναν-έναν τους συντελεστές της προσπάθειας.
Προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο από τη βράβευση της Αθήνας (είναι ήδη αναρτημένο στη σελίδα μας και υπάρχει στο YouTube) και ακολούθησε η τιμητική βράβευση της "βομβιστικής ομάδας". Κάθε μαθητής παρέλαβε ένα βιβλίο κλασικής λογοτεχνίας και ένα έγχρωμο φωτοαντίγραφο σε φυσικό μέγεθος του επαίνου που επιδόθηκε στο σχολείο μας από τη ΓΛΣ. Την βράβευση χαιρέτισε εκ μέρους των μαθητών η Μαίρη Γιαννούλη η οποία απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σχολείο, στους γονείς και στους δασκάλους για τη στήριξή τους και πραγματικά έκλεψε την παράσταση!
Η συνέχεια ανήκε στο κόψιμο της πίτας. Αρχικά ευλογήθηκε από τον πατέρα Δημήτριο και κατόπιν κόπηκε ένα κομμάτι για κάθε τμήμα. Ξεχωριστή πίτα υπήρχε για τους γονείς, ενώ κάθε τμήμα παρέλαβε και αυτό με τη σειρά του μια βασιλόπιτα, την οποία έκοψε τη επόμενη μέρα. Έτσι, αναδείχτηκε ένα τυχερό τμήμα, αλλά και ένας τυχερός μαθητής σε κάθε τμήμα.
Η εκδήλωση της κοπής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέδειξε τη σημασία που έχει η καλή σχέση γονέων και δασκάλων για τη συνδιοργάνωση παρόμοιων δράσεων. Ο χώρος του παραρτήματος συμμαζεύτηκε και δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε ανάλογες εκδηλώσεις με λίγη καλή θέληση και δουλειά.
Το σχολείο μας ευχαριστεί πολύ όσους παρευρέθησαν στην κοπή της πίτας, εύχεται καλή χρονιά  σε όλους και καλή πρόοδο στους μαθητές του.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Η ομιλητές της εκδήλωσης


Το μοίρασμα των κομματιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: