"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

BιβλιοθήκηΗ βιβλιοθήκη του σχολείου μας στεγάζεται στο Κεντρικό Διδακτήριο, ωστόσο πάνω από 200 τίτλοι υπάρχουν και στη Συλλογή του Παραρτήματος. Συνολικά, περιλαμβάνει πάνω από 900 λογοτεχνικούς τίτλους για παιδιά.
Η δανειστική βιβλιοθήκη του Κεντρικου Διδακτηρίου περιλαμβάνει τις εξής συλλογές:
1. Παιδική Συλλογή, η οποία περιλαμβάνει τίτλους παιδικής λογοτεχνίας, παιδικά περιοδικά και κόμικς.
2. Συλλογή Ενηλίκων, η οποία περιλαμβάνει τίτλους ποίησης και πεζογραφίας, διαθέσιμους για ενήλικες.
3. Συλλογή Πληροφοριακού Υλικού, η οποία περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες, τίτλους Φυσικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Το υλικό αυτό δεν δανείζεται αλλά μπορεί να το μελετήσει κανείς μέσα στον χώρο της βιβλιοθήκης.
4. Παλιά Συλλογή, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένους τίτλους παιδικής λογοτεχνίας σε πολυτονικό σύστημα, οπτικοακουστικό υλικό παλιάς τεχνολογίας και παλιά σχολικά βιβλία. Το υλικό αυτό δεν δανείζεται.
Μεταφορτώστε τον κατάλογο της Παιδικής Συλλογής και της Συλλογής Ενηλίκων της βιβλιοθήκης μας ώστε να αναζητήσετε το βιβλίο της αρεσκείας σας και να το ζητήσετε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στο Κεντρικο Διδακτήριο. Ο δανεισμός βιβλίου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 15 ημέρες.
https://drive.google.com/file/d/0BzRQ7Mq7GoJNRGdCY3BFdFdPbGs/view?usp=sharing
Στείλτε μας τη γνώμη σας και πείτε μας ποια βιβλία θέλετε να αγοράσουμε για τη βιβλιοθήκη μας. Γράψτε μια σύντομη περίληψη ή τη γνώμη σας για κάποιο βιβλίο και στείλτε τα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου (βλέπε καρτέλα "Επικοινωνία").


Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Ψάξτε πληροφορίες για το βιβλίο που σας ενδιαφέρει στο Βιβλιοnet, κλικ
Ψάξτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη, κλικ
Διαβάστε τη "Φιλαναγνωσία", κλικ