"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

Σ.Γ.Κ.

2015, 7 Απριλίου
Ξεκινά η Σχολή Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2015, θα γίνει η 1η συνάντηση της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ με τους αρμόδιους του προγράμματος.
Παρακαλούνται όσοι γονείς έχουν δηλώσει συμμετοχή και όσοι ακόμα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Σχολής Γονέων να προσέλθουν στην Αίθουσα Δημαρχείου στις 5:30 μ.μ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

===================================================================

2013, 20 Δεκεμβρίου
Ρούχα και παπούτσια από το Σχολείο μας στον Σύλλογο Γυναικών Αστακού

Στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το έργου το Συλλόγου Γυναικών Αστακού, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 10:00 με 12:00 το πρωί, θα είναι ανοιχτό το Δημοτικό Σχολείο μας, για να μαζέψουμε ρούχα για τις άπορες οικογένειες του τόπου μας. Επειδή τα ρούχα θα δοθούν άμεσα, σας παρακαλούμε να είναι καθαρά και σιδερωμένα. Καλά Χριστούγεννα!

===================================================================
2013, 19 Απριλίου
 Ανακοίνωση ΣΓΚ

Αγαπητοί γονείς,

Στην αρχή αυτού του ενημερωτικού δελτίου θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για την αραιή πλέον επικοινωνία μας, αλλά οι πολλές και συνεχόμενες εκδηλώσεις, οι αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου, οι προσπάθειες να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την φιλοξενία της πρώτης αποστολής από την Ιταλία οφείλονται εν πολλοίς για αυτό.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε :
Τον κ. Ανδρέα Κολλιά για τη δωρεά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος που έλειπε από το παράρτημα.
Τον κ. Κων/νο Σάββα για τη δωρεά μιας ασύρματης τηλεφωνικής συσκευής στο παράρτημα.
Τους γονείς που βοήθησαν να οργανώσουμε υπό την εποπτεία της Βασιλικής Λάη-Ντίνου, το τραπέζι με τα εδέσματα και γλυκά
Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Την κα Βούλα Τέγα και τους δασκάλους κα και κο Σαμαντά που φιλοξένησαν τους Ιταλούς μαθητές.
Τον κο Επαμεινώνδα Γεραφέντη για την ευσυνειδησία που επέδειξε κατά τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου του παραρτήματος.
Τον κο Λευτέρη Μάντζαρη για το σπίτι που παραχώρησε στις Ιταλίδες Δασκάλες για τη διαμονή τους στον Αστακό.
Τον κο Αντώνη Χρόνη για το υπέροχο απόγευμα που «χάρισε» στην αποστολή από την Ιταλία, πηγαίνοντας με την άμαξά του βόλτα μαθητές και δασκάλους.
Τα μέλη του συλλόγου που παρά τις δυσκολίες που εμφανίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνεχίζουμε να δίνουμε ενωμένοι τον καλύτερό μας εαυτό.
Τέλος να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά για την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχει και τη συνεισφορά της στις λύσεις των προβλημάτων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1. Ήρθε αντικαταστάτρια δασκάλα της κας Θεοδώρου Κατερίνας, για τη Δευτέρα τάξη (Β2), μετά από πολλούς κόπους και βάσανα. Οπότε το σχολείο και με την επιστροφή της δασκάλας που έλειπε με άδεια θα είναι πλήρες, αν παραμείνει ως έχει για το νέο σχολικό έτος.
Θα θέλαμε όμως οι γονείς, οι δάσκαλοι και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής να είμαστε σε εγρήγορση γιατί με την κρίση και τις αλλαγές στην παιδεία οι ισορροπίες αλλάζουν εύκολα.
2. Αντικαταστάθηκε η πινακίδα του Σχολείου με παρέμβαση της Π.Σ.Ε.
3. Τοποθετήθηκε τηλέφωνο και internet στο παράρτημα με παρέμβαση της ΠΣΕ κας Κουμανδράκη-Σαμαρά.
4. Αγοράστηκαν βιβλιοθήκες και τραπέζια με αποτέλεσμα να διευκολύνεται το εκπαιδευτικό έργο και να ομορφαίνει ο διάδρομος του παραρτήματος, με παρέμβαση της ΠΣΕ.
5. Τοποθετήθηκε τραπέζι στο κυλικείο και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν καρέκλες και ντουλάπια.
6. Διαμορφώθηκε ο χώρος κάτω από το γήπεδο μπάσκετ, απομακρύνθηκαν μπάζα και κομμένες ρίζες δένδρων κατόπιν παρέμβασης της ΠΣΕ, η οποία υποσχέθηκε ότι σύντομα θα διαμορφωθεί εκεί ένα μικρός θεατράκι με κερκίδες ικανό να φιλοξενεί εκδηλώσεις του σχολείου (θέατρο, χορό κλπ)
7. Έγιναν αισθητικές παρεμβάσεις από τους δασκάλους του παραρτήματος με την βοήθεια των μαθητών.
8. Φυτεύτηκαν λαχανικά και ελιές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αποστολής από Ιταλία.
9. Εγκρίθηκε η δαπάνη για την αντικατάσταση σε πόρτες και παράθυρα του Δημοτικού Σχολείου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ
1. Προστασία και αξιοποίηση του χώρου στο πίσω μέρος του Δημοτικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: