"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

10 Οκτωβρίου 2023

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, είχαν τη δυνατότητα να οργανώσουν και να υλοποιήσουν  μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:
•    Δρόμος υγείας, όπως περπάτημα.
•    Επίσκεψη στα αθλητικά κέντρα και στους χώρους άθλησης του Δήμου Ξηρομέρου.
•    Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων και αγώνων, αγώνων ταχύτητας, αντοχής και λύση γόρδιου δεσμού.  
•    Εξερεύνηση πράσινων χώρων εκτός σχολικού χώρου και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι.
•    Δημιουργία θεματικής αφίσας: ΄Ζωγραφίζω  το άθλημα που αγαπώ΄΄ για την ημέρα του αθλητισμού .
 Το σύνολο των δραστηριοτήτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση του Διευθυντή  του σχολείου μας, κ. Καϋμενάκη Σπύρου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Γεράσιμου Μπότσιου, σε συνεργασία με τους δασκάλους και εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων ειδικοτήτων.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και δημιουργική για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας  που συμμετείχαν με χαρά και ομαδική συνεργατική διάθεση σε όλες τις δραστηριότητες.
 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια: