"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

16 Ιουνίου 2023

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Κα ΒΗΣΑΡΙΑ ΖΟΡΜΠΑ-ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


  Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας μία σπουδαία κυρία της ελληνικής λογοτεχνίας, την αγαπημένη μικρών και μεγάλων, Βησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου, που αρχικά επισκέφτηκε την τάξη του κυρίου Γιώργου, όπου παρουσίασε το υπέροχο της βιβλίο: “Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών”, στους μαθητές της Γ' τάξης του Δημ. Σχ. Αστακού και  οι οποίοι ενθουσιασμένοι απέδωσαν με τις ζωγραφιές τους το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βιβλίου. Έπειτα την τάξη της κυρίας Δώρας ,όπου παρουσίασε το βιβλίο της “ΝΙΝΙΑΝ”. Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας .Οι μαθητές  ενθουσιασμένοι υποδέχτηκαν την κυρία Βησσαρία, συζήτησαν μαζί της για το περιεχόμενο του βιβλίου, ζωγράφισαν τους πρωταγωνιστές του βιβλίου και στο τέλος έγιναν και οι ίδιοι συγγραφείς. Τέλος την τάξη της Κας Κατερίνας. Οι μαθητές μίλησαν για το βραβευμένο βιβλίο της «Καλοκαιρινό μπουρίνι» το οποίο αφορά μια συγκλονιστική περιπέτεια που λαμβάνει χώρα στον Αστακό και για τις περιπέτειες των εφήβων ηρώων της από το νέο της βιβλίο! Μόνο που μια ώρα δεν είναι ποτέ αρκετή, οπότε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο φθινόπωρο! Μέχρι τότε, θα έχουμε συχνά τη χαρά να τη βλέπουμε και εκτός σχολείου, εφόσον αγαπάει τον τόπο και τους ανθρώπους του και περνάει εδώ το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού της, συγγράφοντας τις πρωινές ώρες, όπως μας αποκάλυψε! 

Αγαπημένη μας κυρία Βησσαρία, να είστε πάντα γερή και πολυγραφότατη! Ευχόμαστε το "Ουμπάιντα" που μας χαρίσατε να ταξιδέψει πολύ μακριά, να βρει τους αναγνώστες της και να αγαπηθεί όπως όλα τα βιβλία σας! Το "καλοκαιρινό μπουρίνι" επίσης που μας χαρίσατε ήταν μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη έκπληξη! 

   Την ευχαριστούμε από καρδιάς την συμπατριώτισσα μας, καθηγήτρια και συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά -Ραμμοπούλου για την τιμή που μας έκανε  να έρθει στο σχολείο μας και να εμφυσήσει την αγάπη στους μαθητές μας για το βιβλίο. 

                                    Οι δάσκαλοι και οι μαθητές των τάξεων 

                                               Θεοδώρου Κατερίνα(Δ΄2)

                                                    Καρφή Θεοδώρα(Β΄2)

                                                      Σαμαντάς Γεώργιος(Γ)












Δεν υπάρχουν σχόλια: