"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

1 Ιουνίου 2023

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 Εκπαίδευση δεν είναι μόνο να μαθαίνεις από τα σχολικά βιβλία. Εκπαίδευση είναι και η συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις και σε διαγωνισμούς.  Οι διαγωνισμοί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αναπτύξουν οι μαθητές ανταγωνιστικό πνεύμα, να επιδείξουν τα ταλέντα τους και να μάθουν από τους συμμαθητές τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που κατάφεραν να κερδίσουν σε ένα τέτοιο Μαθητικό διαγωνισμό και να αποσπάσουν Πανελλαδικά ένα από τα τρία Βραβεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.




Συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό «Γύρω-γύρω όλη…..η οικονομία», όπου οι μαθητές με ομαδικότητα και συνεργατικότητα παρέδωσαν ένα σχέδιο εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του σχολείου.  Με την καθοδήγηση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού της τάξης Γεωργίου Σαμαντά το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε με την μορφή άρθρου και με τη μορφή αφίσας, όπου ήταν ξεκάθαροι οι ρόλοι  και οι αρχές της Κυκλικής οικονομίας:




Έτσι οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι η στενότητα των πόρων οδηγεί στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία, την αλληλεξάρτηση κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος και την αλλαγή νοοτροπίας με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων και όχι στην εκμετάλλευση τους. Γενικά  έδειξαν ενδιαφέρον για την θεματική, απέκτησαν ουσιαστικές γνώσεις για το αντικείμενο της κυκλικής οικονομίας, υιοθέτησαν στην καθημερινότητά τους συνήθειες που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία και κατανόησαν την ιδέα της υπεύθυνης κατανάλωσης και διαχείρισης στη σχολική και την τοπική κοινωνία.

   Συγχαρητήρια  σε όλους τους μαθητές,  που συμμετείχαν στον εν λόγω Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, οι οποίοι  με την συμμετοχή τους σε δράσεις του σχολείου μας, σχολικούς διαγωνισμούς αποκτούν πολυάριθμα οφέλη. Μπορεί να βοηθηθούν στην ανάπτυξη μιας σειράς δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία, η διαχείριση χρόνου, η ηγεσία και η ομαδική εργασία. Επίσης  τονώνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση τους. Ανταγωνιζόμενοι με άλλους μαθητές, μαθαίνουν να πιστεύουν στις ικανότητές τους, κάτι που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική τους προσωπικότητα. Η επιθυμία να κερδίσουν μπορεί να τους ωθήσει να εργαστούν σκληρότερα και να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων τους.

  Εμείς ως σχολείο αναγνωρίζουμε τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους, γιορτάζουμε τη συμμετοχή, δημιουργούμε μια θετική κουλτούρα που ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλάβουν ρίσκα και να συμμετάσχουν σε ομαδικούς διαγωνισμούς.

                                          Πάντα επιτυχίες και πρόοδο στη ζωή σας!

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: