"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

13 Ιουνίου 2022

Η Γ2 αποχαιρετά τη σχολική χρονιά 2021-22

Στις 7 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα πολύ ενδιαφέροντα δρώμενα της Β’ Τάξης , και των τμημάτων Γ2 και Δ2 του Δημοτικού Σχολείου Αστακού σε μια γιορτή που ξεχείλιζε κέφι και αισιοδοξία.
Οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Σαμαντάς και Βούλα Παπακίτσου, με τους αεικίνητους μαθητές τους, μάς ταξίδεψαν με νοσταλγικές μουσικές και αναπαραστάσεις γεμάτες νοήματα με το κλασικό πλέον «Μαύρο Θέατρο».
Τη σκυτάλη πήρε το τμήμα Δ2, με το ποίημα «το Καλοκαίρι» του Κωστή Παλαμά και ακολούθησε χορευτικό δρώμενο υπό την πολυαγαπημένη μελωδία του «Unstoppable” της Sia, κάτι που ξεσήκωσε όλους τους θεατές της αίθουσας. Μέσα από τη χορογραφία τους, οι μαθητές του Γ2 έθιξαν πολύ σημαντικά προβλήματα που μπορεί να βαραίνουν και να μαυρίζουν τις παιδικές ψυχές και αυτά είναι τα αρνητικά συναισθήματα της εγκατάλειψης, της απομόνωσης, του φόβου και της ανασφάλειας. Τη λύση έδωσαν οι ίδιοι οι συμμαθητές τους με όπλο τους την αγάπη, τη φιλία, την κατανόηση και την αποδοχή. Ήταν ένα δυνατό μήνυμα απέναντι στο Bullying και σε κάθε μορφής εκφοβισμού, συνδυασμένο με τις δραστηριότητες που ακολούθησε το τμήμα όλη τη χρονιά και αφορούσε τη συγκεκριμένη θεματική.
Οι μικροί μας ηθοποιοί, δέχτηκαν το δυνατό χειροκρότημα από το κοινό του κατάμεστου Δημαρχείου, τον έπαινο των δασκάλων τους και του Δημάρχου Αστακού και αφού μας ευχήθηκαν «Καλό καλοκαίρι» μάς έδωσαν την υπόσχεση να πραγματοποιήσουν εκ νέου κάτι παρόμοιο.








 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: