"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

6 Μαΐου 2021

Επανέναρξη των μαθημάτων από 10 Μαΐου 2021

 Αγαπητοί μαθητές και γονείς/κηδεμόνες ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
 Τα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, την Δευτέρα 10-5-2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:15 τηρουμένων όλων των γνωστών μέτρων όπως:
- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
- οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
- η χρήση αντισηπτικών,
- οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
- οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καιρός βοηθά,
 - η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. (θα γίνεται έλεγχος από τον εκπαιδευτικό της 1ης ώρας).
Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.
Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε τις χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Τα βήματα είναι τα εξής:
(Βλέπε σχετικό βίντεο https://youtu.be/uqy9EtE1uuE)
1.    Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τις.
2.    Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τις.
3.    Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τις κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, τις πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
4.    Αν το self-test είναι αρνητικό:
1.    Για τις μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τις όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν τις εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα τις Δευτέρας και τις Πέμπτης.
2.    Για τις εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
3.    Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ)
5.    Αν το self-test είναι θετικό:
1.    Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω τις πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
2.    Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.
 

Κατεβάστε την κάρτα μαθητή: https://drive.google.com/file/d/1K-t4wpdKQ_FaGL-NB9cMVUBkc15qXWJZ/view?usp=sharing


Ο Διευθυντής του Σχολείου
Αθανάσιος Κούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: