"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

19 Μαΐου 2016

Τιμήθηκε από το σχολείο μας η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμήθηκε για μια ακόμη φορά από το σχολείο μας. Σε μια λιτή και σύντομη εκδήλωση μνήμης, παρουσιάστηκε η ιστορία του Πόντου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αλλά και τα γεγονότα που σηματοδότησαν τον ξεριζωμό αυτού του τόσο σπουδαίου και πανάρχαιου κομματιού του Ελληνισμού. Οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης Εμμανουέλα Βότση και Βίκυ Κουτρουμάνου βοήθησαν με τις αφηγήσεις τους να περιδιαβούμε στον αρχαίο και σύγχρονο Πόντο, ενώ η μαθήτρια Ιωάννα Σεμερτζίδου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον της πόλης προς μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. 
Ευχαριστούμε τους πατέρες Δημήτριο και Αθανάσιο και για την παραχώρηση (για πολλοστή φορά!) της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, την κυρία Γωγώ Μανωλοπούλου για την προσοφρά του στεφανιού αλλά και τον κύριο Κώστα Σεμερτζίδη για τη συνολική του βοήθεια. 
Τέλος, ευχόμαστε η μνήμη της 19ης Μαΐου να καθιερωθεί από το επίσημο Κράτος ως σχολικός εορτασμός, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα γεγονότα της Ποντιακής Γενοκτονίας, την οποία το τουρκικό κράτος αρνείται με κάθε τρόπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: