"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

22 Νοεμβρίου 2015

Αντισεισμικές δράσεις

Με πρωτοβουλία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, το μπαλκόνι του κεντρικού διδακτηρίου υποστυλώθηκε ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλές σε τυχόν ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις. Η υποστύλωση θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης. Να σημειώσουμε ότι κατά τον σεισμό της Λευκάδας (17/11), στο σχολείο μας δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό σε φθορές και ότι οι εργασίες αφορούν τις ζημιές από τη σεισμική ακολουθία του Ληξουρίου (Ιανουάριος 2014). Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή είναι θετική.
Επιπλέον, παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών να μην αμελούν να συζητούν με τα παιδιά τους τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνει κανείς σε περίπτωση σεισμού, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση του πανικού. 
Τέλος, οι αντισεισμικές ασκήσεις θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες προφύλαξης αλλά και του Σχεδίου Εκκένωσης των κτιρίων, το οποίο άλλωστε είναι αναρτημένο σε κάθε αίθουσα ή συμπληρωματικό χώρο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: