"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

13 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στην Αρχαία Νικόπολη.



Oι μαθητές της ΣΤ’ επισκέφτηκαν την  Νικόπολη της Ηπείρου ,την  πόλη της νίκης , που ιδρύθηκε
από τον Οκταβιανό Αύγουστο, σε ανάμνηση της μεγάλης νίκης του εναντίον του στόλου του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία του Ακτίου(31π.χ.), που τον κατέστησε αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του ρωμαϊκού κράτους.
Την ρωμαϊκή Nικόπολη που  περιβάλλεται από τείχη ,συγκροτήματα δημόσιων κτιρίων ,υδραγωγείο ,ωδείο ,θέρμες , νυμφαία ,δεξαμενές και  ρωμαΪκές   βασιλικές:







Ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης που φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση. << Μία ναυμαχία -μία πόλη-μία αυτοκρατορία>>.Στην πρώτη αίθουσα είδαν την  πορεία της πόλης μέσα στους αιώνες από την ίδρυσή ως την εγκατάλειψή της.Εκθέματα όπως αρχιτεκτονικά μέλη, αγάλματα, βωμούς, νομίσματα και άλλα μικροευρήματα. Στη δεύτερη αίθουσα τους  επιμέρους τομείς και τις  εκφάνσεις του βίου των κατοίκων : Αγγεία, πλίνθοι και κέραμοι, εργαλεία, παιχνίδια, σκεύη καλλωπισμού και κοσμήματα, σαρκοφάγοι, τεφροδόχες κάλπες και κτερίσματα. Τέλος στους διαδρόμους παρατήρησαν σταδιακά  την ιστορία της Νικόπολης από την εγκατάλειψή της έως τους νεότερους χρόνους.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: