"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

18 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ –ΒΑΣΗ ΑΚΤΙΟΥ

Στην γιορτή της αεροπορίας.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού επισκέφτηκαν την Αεροπορική βάση του Ακτίου, που αποτελεί την έδρα της 131 Σμηναρχία Μάχης, και της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.ΜΕΑΦ) με σκοπό την διατήρηση ετοιμότητας για εκτέλεση επιχειρήσεων τακτικής αναγνώρισης όψεως. Κάθε χρόνο η αεροπορία στις 8 Νοέμβρη  γιορτάζει τη μνήμη του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, γι' αυτό ενθαρρύνει την επίσκεψη στους χώρους της. Είναι πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών πολιτών και μαθητών.
Οι μαθητές ήρθαν σε μια συναρπαστική πρώτη επαφή με το χώρο της αεροπορίας. Σε κλειστό στεγαζόμενο χώρο εντυπωσιάστηκαν παρακολουθώντας σε διάφορες  ενότητες αεροπλάνα, οχήματα, υλικά κάθε είδους, φωτογραφικό υλικό, αεροναυτικά κειμήλια, εργαλεία πυρασφάλειας, όργανα μετεωρολογικού σταθμού, καθώς και στολές όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.








Το πιο ενδιαφέρον έκθεμα αποτελεί ένας σταθμός ελέγχου αεροπλάνων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όργανα, χειριστήρια, οθόνες... από το πιλοτήριο και να πετάξουν εικονικά  πάνω από διάφορες πόλεις της ευρύτερης περιοχής, Πρέβεζα, Βόνιτσα και Λευκάδα.



Ακόμη θαύμασαν τον ευρύτερο χώρο, περπάτησαν και  είδαν διασωστικό ελικόπτερο, που βρίσκεται σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση .
Τέλος είδαν miraz 1(με βόμβες, ρουκέτες και οβίδες), που χρησιμοποιούνταν από την Π.Α. και  διαδραμάτισε  σημαντικό ρόλο στο παρελθόν.






Η εκπαιδευτική εκδρομή προσέφερε εμπειρία και γνώση μέσα από ένα εργασιακό χώρο υψηλής ευθύνης που εντυπωσιάζει πραγματικά τους μαθητές. Ένα περιβάλλον που τους ευαισθητοποιεί και επιδρά θετικά στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Και οι δάσκαλοι τους
Σαμαντάς Γεώργιος
Παπακίτσου Βούλα
Δημοπούλου Αλεξάνδρα
Θερμός Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: