"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος, "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν").

11 Απριλίου 2014

Το ξύπνημα των σπόρων.


Πέρασε επιτέλους ο χειμώνας. ΑΝΟΙΞΗ!! Ήρθε η ώρα να ‘’ξυπνήσουμε’’ τους σπόρους για τα καλοκαιρινά μας κηπευτικά. Γι’ αυτό λοιπόν την Παρασκευή 4 Απριλίου οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με τη βοήθεια των Δασκάλων και την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Μαρίας, φυτέψαμε στο χώρο του κήπου του Σχολείου μας, διάφορους σπόρους και φυτώρια, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, αγγουριές, κολοκυθιές…
Οι μαθητές ένιωσαν ικανοποίηση, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να σκάψουν, να σπείρουν, να ποτίσουν και να περιμένουν… την ανάπτυξη των φυτών. Στόχος είναι: Η γνωριμία με τη διαδικασία της σποράς/παρατήρησης/καταγραφής της ανάπτυξης των φυτών από σπόρους.


Κατανόηση της σημασίας των σπόρων/φυτωρίων στην αειφορία της ζωής και στην διατροφή μας. Ευαισθητοποίηση των μαθητών με την γενικότερη καλλιέργεια και ασχολία με τη γη και κατά συνέπεια με το περιβάλλον.
Ας συνηθίσουμε τα παιδιά μας σε βιωματικές δραστηριότητες, που προάγουν τις ατομικές τους δεξιότητες, την πρωτοβουλία, την φαντασία, την συνεργασία, και την ομαδικότητα. 

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣT΄
και οι δάσκαλοί
Μάνου Ηλιάνα
Μήτσου Δημήτρης
Παπακίτσου Παρασκευή
Σαμαντάς Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: