"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

11 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Αστακού στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στο Μουσείο Φαρμάκη στην Ναύπακτο.


Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποίησε η Ε’ και η ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Αστακού στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και στην Ναύπακτο στο ιδιωτικό Μουσείο Νίκου Φαρμάκη.
Οι μαθητές καταρχήν επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο της γέφυρας στο Αντίρριο. Σε μια μεγάλη μακέτα παρατήρησαν σταδιακά την κατασκευή της γέφυρας. Αυτό συμπληρώθηκε με εικοσάλεπτο video με τα στάδια κατασκευής της και τα εγκαίνια της γέφυρας.






Επίσης είδαν φωτογραφίες από γνωστές γέφυρες του κόσμου και γνωστά γεφύρια της Ελλάδας.
Οι μαθητές αντιλήφθηκαν τη σημασία του έργου, την ενίσχυση των δεσμών της Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη.
Στην πόλη της Ναυπάκτου είδαμε το κάστρο, το φρούριο στο λιμάνι και επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φαρμάκη.
Στο Μουσείο Φαρμάκη οι μαθητές παρατήρησαν εκθέματα της επανάστασης του 1821 και του 1940, μια συλλογή οικογενειακών κειμηλίων, που συνελέγησαν και αγοράσθηκαν από τον Νικόλαο Ε. Φαρμάκη.








Η εκπαιδευτική εκδρομή, που πραγματοποιήθηκε αποτελεί μέρος σειράς επισκέψεων των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας με σκοπό να αντιληφθούν οι μαθητές την ομορφιά και την αξία της περιοχής που ζουν. Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την νέα τους εμπειρία και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί συγχαίρουμε τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους.

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης
του Δημοτικού Σχολείου Αστακού
και οι συνοδοί δάσκαλοι
Σαμαντάς Γιώργος
Μήτσου Δημήτριος
Παπακίτσου Παρασκευή
Σούλας Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: