"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

21 Δεκεμβρίου 2012

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

 Με τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά αλλά κυρίως με την όμορφη παρουσία των μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η γιορτή μας για τη Γέννηση του Χριστού. Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε από τα κάλαντα και τα τραγούδια των μικρών μαθητών, οι οποίοι -σε συνεργασία με τις δασκάλες τους- παρουσίασαν ένα όμορφο και χορταστικό θέαμα αποχαιρετώντας το σχολείο για τις χειμερινές διακοπές που φέτος θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, σε αίθουσα του Κεντρικού Κτιρίου πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο άχρηστα υλικά. Το παζάρι είχε ως σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη βελτίωση των εποπτικών μέσων διδασκαλίας και διεξήχθη παράλληλα με τις δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συνεχίζει να δραστηριοποιείται θετικά και να προσφέρει σημαντικό  έργο στο Σχολείο.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή, τον π.Δημήτριο Τέγα για την παραχώρηση της αίθουσας, το Νηπιαγωγείο Αστακού για τη συνεργασία, όλους όσους εργάστηκαν για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι και ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλά Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: