"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

2 Οκτωβρίου 2011

Τα.. σπάει η αγγλική έκδοση του ιστολογίου μας!

Ενώ η ελληνόγλωσση έκδοση του ιστολογίου μας διανύει την τέταρτη χρονιά της και έχει πολλούς και φανατικούς αναγνώστες, η αγγλόγλωσση έκδοση κυριολεκτικά τα... σπάει, μιας και σε έναν μόλις χρόνο λειτουργίας έχει διαβαστεί από σχεδόν 26.000 αναγνώστες με καθημερινό μέσο όρο ανάγνωσης τα 150 άτομα. Αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Τα στοιχεία τα αντλήσαμε από την υπηρεσία FlagCounter, η οποία μετρά την επισκεψιμότητα κάθε ιστολογίου και παρέχεται δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία στατιστικής της πλατφόρμας του blogger όπου φιλοξενούνται τα ιστολόγιά μας μάς δίνει ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς: 26.000 για την ελληνική έκδοση και 34.000 για την αγγλική!

Τα στατιστικά της αγγλόγλωσσης έκδοσης του ιστολογίου μας. Στην αριστερή στήλη παρουσιάζεται η καθημερινή επισκεψιμότητα η οποία πολύ σπάνια πέφτει κάτω από τους 100 αναγνώστες, ενώ στα δεξιά η κατάταξη δείχνει την προέλευση των επισκεπτών με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και τη Γερμανία να έχουν την τιμητική τους.
Τα στατιστικά της ελληνόφωνης έκδοσης: ο μέσος όρος επισκεπτών είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν της αγγλόφωνης, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες προέρχονται -φυσικά- από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: