"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

28 Μαρτίου 2011

Σχολική γιορτή και παρέλαση 25ης Μαρτίου 2011

Απουσία δικής μας αίθουσας εκδηλώσεων, η καθιερωμένη γιορτή της 25ης Μαρτίου έγινε για μια ακόμη χρονιά υπό τη φιλοξενία του ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου. Η μικρή αίθουσα γέμισε και πάλι παιδικές φωνές που απήγγειλαν ηρωικά ποίηματα και τραγούδησαν για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων του '21. Όμορφες εικόνες με πίνακες, λάβαρα και χαλκογραφίες από τον Αγώνα προβλήθηκαν από τον ηλεκτρονικό προβολέα ενώ οι μικροί μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Δ΄τάξη και στις εκπαιδευτικούς Όλγα Μαντζόλη, Ευαγγελία Αναγνώστου και Χριστίνα Στράτου που μας ταξίδεψαν πίσω στο ΄21, ένα από τα πιο όμορφα μαθήματα Ιστορίας.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε την επόμενη μέρα με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Καρασεβδά. Ντυμένη με παραδοσιακές φορεσιές, η εξάδα των σημαιοφόρων παρήλασε περήφανη και πίσω της ακολούθησε ο σχηματισμός του σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: