"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

12 Μαΐου 2010

Στην Ακρόπολη της αρχαίας Αθήνας και στο Νέο Μουσείο

Το Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών και τον Ιερό Βράχο επισκέφθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου το σχολείο μας. Πλήθος μαθητών και αρκετοί γονείς θαύμασαν τα κεραμεικά και τα αντικείμενα μικροτεχνίας του ισογείου, τα αρχαϊκά και τα κλασικά αγάλματα του πρώτου ορόφου, τις Καρυάτιδες και τα υπέροχα γλυπτά από το αέτωμα, τις μετόπες και τη ζωφόρο του Παρθενώνα, όπως αυτά εκτίθενται στον 2ο όροφο του Μουσείου. Κατόπιν, μια σκιερή βόλτα κάτω από τους πρόποδες της Ακρόπολης μας οδήγησε στο Ωδείο του Ηρώδη Αττικού και από εκεί πάνω στο Βράχο. Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική λιτότητα των Προπυλαίων, το Ναό της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο και, φυσικά, τον Παρθενώνα. Από την Ακρόπολη είδαμε τα κτίρια της Βουλής και του Ζαππείου, τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το Μουσείο και τον Ιερό Βράχο κι εμείς ελπίζουμε ότι η κατασκευή της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού θα μικρύνει κι άλλο την απόσταση και θα μπορούμνε να επισκεπτόμαστε τα μνημεία της αρχαίας Αθήνας ευκολότερα στο μέλλον.

 Περιμένοντας στην είσοδο του Μουσείου

Το πάτωμα από πλεξιγκλάς προστατεύει τις κλασικές οικίες που βρέθηκαν κατά το κτίσιμο του Μουσείου και τις παοκλαύπτει στην κοινή θέα.

 Η Ε΄ τάξη μπροστά από τον Παρθενώνα

Αναχωρόντας προς τα Προπύλαια, με φόντο τη σύγχρονη πόλη της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: