"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

1 Μαρτίου 2010

Το βιβλίο της εβδομάδας: "Η κόρη της Σελήνης" της Εύας Πετροπούλου-Λιανού

Μόλις κυκλοφόρησε και σε λίγο θα υπάρχει και στη βιβλιοθήκη μας! Η "Κόρη της Σελήνης" της Εύας Πετροπούλου Λιανού μιλάει για την πριγκίπισσα Ξακουστή και τις περιπέτειές της!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Εύα Πετροπούλου - Λιανού κανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά "Geraldine et le lutin du lac", το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee.
Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στην σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα Le Libre Journal.
Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash n’ art, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις. Παράλληλα σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Lettres Modernes, γιατί πότε δεν είναι αργά να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας.
 Η "Κόρη της Σελήνης" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Οσελότος".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω πολύ για την άριστη δουλεία. Μου δίνει ιδιαίετερη χαρά το γεγονός, ότι διαλέξατε το βιβλίο μου. Εύχομαι να σας δώ όλους από κοντά.

Με εκτίμηση
Ευα Λιανου Πετροπούλου