"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

3 Δεκεμβρίου 2009

Μόνο η Ναυπακτία και το Ξηρόμερο γλυτώνουν την γρίπη!

της Βάσως Βήττα, από την "Αιχμή"

Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης στα σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως στις περιοχές Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων, ενώ από την περασμένη Παρασκευή και μετά παρατηρήθηκαν και αρκετά κρούσματα σε σχολεία των περιοχών Αγρινίου, Θεστιέων, Αμφιλοχίας, Μενιδίου, και Κατούνας. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα σε σχολεία της Ναυπακτίας και του Ξηρομέρου.
Αρκετά είναι τα σχολεία που έκλεισαν από χθες και για επτά ημέρες, δεδομένου ότι αναφερθήκαν πολλά κρούσματα, τα οποία πλέον δεν απαιτείται να είναι επιβεβαιωμένα, προκειμένου να είναι πιο απλό το σύστημα, ώστε να μην παρατηρούνται εμπλοκές, αλλά και χρονικές καθυστερήσεις που έχουν ως συνέπεια την εξάπλωση του ιού. Η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου προβλέπει το κλείσιμο τμημάτων, όταν σε κάθε ένα από αυτά αναφέρονται από τέσσερα κρούσματα και πάνω, άσχετα αν αφορούν τον ιό Η1Ν1 ή μια απλή γρίπη.
Επίσης αν σε ένα σχολείο απουσιάσει... (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: