"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος, "Δέκα επιστολές προς εκείνους που τολμούν να διδάξουν").

30 Νοεμβρίου 2009

Βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το "Μπαμ!!!"

Τελικά οι εκρήξεις του Μπαμ!!! έφτασαν πολύ μακριά! Η μαθητική εφημερίδα που εξέδιδαν πέρυσι οι μαθητές της Στ'1 και ο δάσκαλός τους Βασίλης Ζαγκότας, θα τιμηθεί με το φετινό βραβείο καλύτερου μαθητικού εντύπου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Είναι μια κορυφαία διάκριση, πρωτοφανής για το Δημοτικό Σχολείο Αστακού.
Για την ιστορία, η μαθητική εφημερίδα "το Μπαμ!!!"  εξέδωσε πειραματικά το πρώτο της φύλλο τον Οκτώβριο του 2008 και συνέχισε να εκδίδεται κάθε μήνα, καταγράφοντας τις απόψεις και τις ιδέες των μαθητών, δημοσιεύοντας τις εργασίες στα καθημερινά μαθήματα και φιλοξενώντας συνεντεύξεις, έρευνες, βιβλιοπαρουσιάσεις, ρεπορτάζ και άρθρα. Συνολικά εκδόθηκαν 8 φύλλα. Η τοπική κοινωνία την αγκάλιασε αμέσως δίνοντας στην ομάδα κουράγιο και τη στήριξε οικονομικά έτσι ώστε να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται και να συμβάλλει με τη σειρά της σε κοινωφελείς σκοπούς (Χαμόγελο του Παιδιού).
Η βράβευση θα γίνει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2009, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα) μεταξύ άλλων βραβεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, Σούλα Ροδοπούλου, Αγγελική Βαρελλά, Θανάσης Καραγιάννης, Κώστας Καλαπανίδας, Ειρήνη Σπυριδάκη-Κατσίπη, Φρειδερίκη Τζόκα-Ζήση, Γιώτα Φώτου, Ιωάννα Κυρίτση-Τσιώτη.
Η παρέα του Μπαμ!!! θα είναι παρούσα. Ευχαριστεί προκαταβολικά για την τιμή που της γίνεται και υπόσχεται να συνεχίσει τη δουλειά. Έχει βρει άλλωστε μιμητές στη φετινή Στ'1 και στη Χρυσή Πέννα!

Δείτε εδώ το blog της εφημερίδας και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας τα φύλλα της.

1 σχόλιο:

Αθανάσιος Αθανασιάδης είπε...

Συγχαρητήρια !!!
Παρακολουθώ καιρό τώρα την πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά σας. Είσαστε ένα σχολείο με πολύ δραστήριους δασκάλους και μαθητές.