"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

9 Αυγούστου 2009

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2009-2010

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ - Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. (Φ12/725/66545/Γ1) «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2009-2010» για το σχολικό έτος 2009-2010, σχετικά με τα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού Σχολείου, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

· Θα εκτυπωθούν νέα διδακτικά βιβλία για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και Αγγλικών Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης.

· Θα ανατυπωθούν με διορθώσεις τα τεύχη της Γλώσσας Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, Μαθηματικών Β΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης και Γεωγραφίας Ε΄ τάξης.

· Όλα τα υπόλοιπα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού Σχολείου θα παραμείνουν ως έχουν.

· Επισημαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι το εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Γραμματικής για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και το εγχειρίδιο της Ιστορίας για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα παραμείνουν ως έχουν.

· Το λεξικό το οποίο θα δοθεί στους μαθητές της Δ΄ τάξης, θα κρατηθεί και θα χρησιμοποιηθεί από αυτούς και στις Ε΄& Στ΄ τάξεις.

· Το λεξικό το οποίο θα δοθεί στους μαθητές της Α΄ τάξης, θα κρατηθεί και θα χρησιμοποιηθεί από αυτούς και στις Β΄& Γ΄ τάξεις.

Τα παραπάνω λεξικά θα διανεμηθούν σε τρία αντίτυπα και για τις Βιβλιοθήκες των Σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: