"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

3 Απριλίου 2009

Μια ημέρα γεμάτη βιβλία!

Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της επετείου γέννησης του Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν. Με χαμόγελο και υπομονή, η συγγραφέας μπήκε σε όλες τις τάξεις και μίλησε με όλα τα παιδιά. Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το έργο της, τα ερεθίσματά της, τα όνειρα και τους προβληματισμούς της. Συμβούλεψε τους μαθητές να διαβάζουν, μίλησε για τον Ντίκενς, τον Άντερσεν, τον Παπαδιαμάντη και τον Βιζυηνό. Και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου.
Το σχολείο στολίστηκε ειδικά για την περίσταση, με συνθήματα για το διάβασμα και τα βιβλία, ενώ οι σκάλες μας γέμισαν πολύχρωμα μπαλόνια. Την πέμπτη διδακτική ώρα, οι μαθητές προσέρχονταν κατά τάξεις στην μικρή έκθεση βιβλίου που δημιουργήθηκε στην αυλή του σχολείου και δανείστηκαν πολλά βιβλία. Ελπίζουμε ότι θα είναι μια νέα, εξαιρετική συντροφιά!
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν πολύ την κυρία Πριοβόλου για όλα: το ενδιαφέρον, την υπομονή, τη διάθεση, τις συμβουλές και, κυρίως, για την παρουσία της!

Η κυρία Πριοβόλου στο σχολείο μας

Η συγγραφέας επί... το έργον!

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Τα βιβλία με φόντο το στολισμένο κτίριο του σχολείου μας αναμένουν... δανειστές!

Η κυρία Πριοβόλου στη Δ΄τάξη

Η Ε΄1 "στολίστηκε" για την υποδοχή!

Από τον διάκοσμο του σχολείου για τη μέρα αυτή.

Το σχολείο γέμισε συνθήματα για τα βιβλία.

Η κυρία Πριοβόλου στην Α΄ τάξη.

Οι μαθητές δανείζονται βιβλία.

Τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: